Vanliga frågor

Vissa frågor är mer regel än undantag

82 Consulting jobbar med serivce och kvalité i åtanke. Det innebär bl.a. att det är viktigt med en klar och öppen dialog för att du som kund ska kunna få ut det mesta av din beställning.
 • Vad kostar det

  Svar: Priset baseras på en rad olika saker, bl.a. arbetets omfattning och dess beskaffenhet

  Ingen logotyp är den andra lik, detsamma gäller en hemsida eller ett visitkort.

  Varje kund har sina egna individuella önskemål och behov. Vissa måste ha det "helst igår", andra kan vänta om det är avgörande för priset. Har du som kund redan vissa moment färdiga, t.ex. färgsättning, copy osv, eller ska även det göras? Är du en återkommande kund med löpande beställningar väger även det in i prissättningen.

  Det finns för många faktorer att ta hänsyn till för att kunna sätta ett fast pris och samtidigt leverera service och kvalité.

 • Hur lång tid tar det

  Svar: Tiden för ett arbete varierar kraftigt

  Precis som med frågan om prissättningen så är svaret för tidsuppskattningen beroende av en rad olika faktorer.

  Finns det någon deadline? Vad finns det för budget? Hur mycket befintligt material finns det att jobba med? d.v.s. är det frågan om att börja från "scratch" eller är det någonting du redan har, som du vill bearbeta?

 • Kan ni hjälpa med analys och omdesign av befintligt material

  Svar: Ja. Ibland är det första steget att göra en analys av befintligt material

  Vi kan erbjuda analys av t.ex. färger, typsnitt och copy för grafisk manual, layout och UX för hemsida eller andra lösningar som du behöver hjälp med för att t.ex. stärka dina grafiska profil eller öka konvertering.

 • Har ni hosting/webbhotell

  Svar: Vi har inte någon egen hosting, men kan absolut hjälpa dig med det via tredje part

  Bra hosting kräver hårdvara som övervakas och underhålls dygnet runt. Vi har erfarenhet av olika hostingföretag och webbhotell ända sedan 2004 och kan hjälpa er både se över befintlig hosting eller sätta upp nya konton och registrera domäner osv.

  Fördelen här blir för dig som kund att du i slutändan kommer att ha full kontroll över de konton som hanterar ditt webbhotell och dina domän(er).

 • Skriver ni koden själva

  Svar: Ja! Vi använder oss bl.a av moderna tekniker som ReactJS, SSR (t.ex. Gatsby), SCSS osv, men jobbar även med äldre kodspråk som PHP för t.ex. en Wordpress-sida

  Internet är stort idag och det finns en uppsjö av olika lösningar. Vi tittar på vilka som är bäst lämpade för just dina behov i samband med en behovsanalys. Utifrån det kan en handlingsplan sättas upp.

 • Kan ni skriva om befintlig kod

  Svar: Under normala omständigheter skriver vi inte om befintlig kod

  Då kod kan vara mycket komplex och bygga på en rad olika kopplingar med andra funktioner brukar resultatet inte vara önskvärt, speciellt avseende förhållandet mellan kostnad och resultat för sådana uppdrag.

  Självklart är vi villiga att se över befintlig kod på förfrågan. Generellt sett är det dock bättre att se över vilket resultat du förväntar dig för att avgöra om en ny kodbas kan vara aktuellt.